Beszélgess a testeddel!

tanc.jpgMikor beszélgettél legutóbb a testeddel? Beszélgettél már vele egyáltalán? Ha figyelmes vagy, mindent elmond, amire csak szükséged van. A test a lélek színpada, minden belső rezdülésre reagál.

Nagyon sokan zsigerelik ki a testüket ilyen vagy olyan módon, utána pedig csodálkoznak, hogy itt fáj, ott fáj. Pedig a testünk a maga módján jelzi, ha valami probléma van. Lehet, hogy eleinte csak egy kis fejfájás, alvásprobléma, teltségérzet stb. Ha elhessegetjük, mondván, hogy nincs időnk ezzel foglalkozni, mert rohannunk kell a boltba, ezt meg ezt kell még elintéznünk, a testünk egyszer csak fellázad, és hevesebb vagy tartósan jelen lévő tünetekkel kiköveteli azt a figyelmet, ami jár neki. Ha figyelünk a szeretteinkre, vajon ugyanezt miért nem tesszük saját magunkkal?

Magyarországon dr. Buda László szomatodráma elnevezésű módszere éppen azon alapul, hogy megszólítsuk a testünket és beszélgessünk a betegséget hordozó szervünkkel. A Mit üzen a tested? című könyvében szemléletesen, könnyen érthetően, mégis alaposan bemutatja a módszert.

Otthon, biztonságos, nyugodt közegben azonban mi magunk is próbát tehetünk. Teremtsünk meghitt hangulatot, csendesedjünk el, és a figyelmünket fordítsuk a problémás testrészünkre. Gondolatban dédelgessük egy kicsit, és bátran kérdezzük meg tőle, mi fáj neki, mit akar üzenni nekünk! Vajon a feszes, fájó, merev vállövi terület azért fájdalmas, mert fizikailag megerőltettük, vagy valami lelki terhet - mint egy hátizsákot - a vállunkra vettünk és ott cipeljük?

Ha türelmesek vagyunk magunkkal, szánunk magunkra egy kis időt, a testünk százszorosan meghálálja a figyelmet. Innen már könnyebb megtenni azokat a lépéseket, amik a gyógyulást jelentik. Ha úgy érzed, hogy ezen az úton szükséged van segítségre, aki - bár nem teszi meg helyetted a lépéseket -, de fogja a kezed, akkor hívj bátran és kérj időpontot holisztikus állapotfelmérésre!

További, testet-lelket segítő természetes ötletekért iratkozz fel a hírlevelünkre:

* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Természetes egészség

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.