Elcsendesedés

lampas.jpgRopog a hideg, szürke az ég, csöndesebb a világ. Belül is ezt a csöndet kellene megtalálni. Nem kifelé élni, nem túlhajszolni magunkat, hanem befelé figyelni, megpihenni. A természet is ezt üzeni nekünk: a növényekben először lassul, majd szinte teljesen megszűnik a nedvkeringés, ledobják nyári lombruhájukat; nő a sötétség, ami majd csak december 22-től kezd el csökkenni és ekkor indulunk el ismét a fény felé. De addig is a sötétség megpihenésre, megfigyelésre, belső lélekutazásra hív.

Engedjünk az érzéseinknek, hallgassunk bölcs testünk-lelkünk üzeneteire, és ha az kell, szálljunk alá lelkünk legmélyebb rétegeibe. Figyeljük meg, mit üzen a testünk és a lelkünk: mik azok a terhek, amiket már régóta cipelünk magunkkal/magunkon, és talán éppen itt az ideje, hogy letegyük őket, és könnyebb szívvel folytassuk utunkat? Melyek azok a gondolati és viselkedésmintáink, amik nehezítik a hétköznapi megéléseinket? Ha rálátunk ezekre, akkor könnyebben változtatunk. Ez az időszak a maga energiájával tökéletesen segíti ezt a belső utazást, a belső gyógyulást.

Segíthetjük ezt az utazást, ha gyújtunk egy gyertyát, készítünk egy finom teát magunknak, puhasággal vesszük körül magunkat mind testileg, mind lelkileg. Ha van kedvünk hozzá, írjuk le a gondolatainkat, tapasztalásainkat, megfigyeléseinket. Nagyon sokat tanulhatunk, finomodhatunk ezek által.

A sötétség is véget ér egyszer, és ismét beköszönt a fény. Ne feledjük, hogy egyik sem tud létezni a másik nélkül!

Ne féljünk a csöndtől ebben a zajos világban, a segítségével megtalálhatjuk magunkat!

Ha kíváncsi vagy további, testet-lelket segítő ötletre, segítségre, akkor kattints IDE!

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Egészséges test és lélek

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.