Minden évszak teája: fehér tea

whitetea.jpgA fehér tea minden évszak teájának nevezhető: bármely évszakban is fogyasztjuk, nagyszerűen erősíti testünket-lelkünket. A kínai császárok az örök élet elixírjének egyik összetevőjét tisztelték benne.

A fehér tea leveleket és rügyeket tartalmaz. A „császári szüretelésnek” nevezett teaszedés alkalmával az első, piciny hajtásleveleket és a friss rügyeket szedik le, a zöld teához hasonlóan ezeket sem fermentálják.

Az ízletes fehér tea a zöld teában található antioxidáns hatóanyag mennyiség dupláját tartalmazza. A zöldesfehér színű tea támogatja az immunrendszert, természetes fluorid tartalmánál fogva óvja a fogak épségét, illetve segít megelőzni a fogkőképződést. Alacsony a koffeintartalma, ám így is szépen segíti a koncentrációt. A fehér tea alacsony nátrium-, ám nagyobb mennyiségű kálium tartalmánál fogva regenerálja az izmokat, támogatja az egészséges izomműködést. Jelentős mennyiségű króm, nikkel, mangán és vas található benne, így cukorbetegség, illetve vérszegénység esetén is javallt a fogyasztása. Az alacsony csersav mennyisége miatt az érzékenyebb gyomrúak is ihatják.

whitetea1.jpgA fehér tea egyik elkészítési módja a következő „szertartás” szerint történhet: először öntsük ki a forró vizet a csészébe, majd tegyük bele a tealeveleket, hogy hozzászokjanak a meleghez. 1 kávéskanál fehér teához 1,5-2 dl víz szükséges. A leforrázás után lefedve hagyjuk állni 5 percig, ezzel el is készült az első forrázat. A második forrázat áztatási ideje már csak 3 perc. Egy adagnyi teát akár 4-5-ször is leforrázhatunk.

Jómagam elbűvölőnek tartom a növények, teák birodalmát. Bízom benne, hogy mostanra már Te is közelebb érzed magadhoz ezt a mesés világot!

További, testet-lelket segítő természetes ötletekért iratkozz fel a hírlevelünkre:

* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Egészséges test és lélek

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.