5 szuper gyümölcs (nem csak) az egészséges szemekért

gyumolcsok.jpgA piros/kék/fekete bogyós gyümölcsök nemcsak nagyon ízletesek, hanem nagyon egészséges ételek is.Erős antioxidáns hatásúak, tisztítják a vérünket, sőt rendelkeznek tumorellenes hatóanyagokkal is. Lássuk, melyek azok, amelyek a szemünk egészségét különösen jól támogatják!

1) Fekete szeder: az ember ősidők óta ismeri és fogyasztja. Többek között magas a C-vitamin és az antioxidáns tartalma, így kiválóan regenerálja a fáradt sejteket. Tartalmaz különféle ásványi anyagokat is, pl. kalciumot, káliumot, vasat, foszfort.

2) Fekete áfonya: szintén nagyon gazdag antioxidánsokban. A benne található antocián javítja a vérkeringést, erősíti a hajszálereket, gyulladáscsökkentő hatású.

3) Málna: Sokféle hatóanyaga között megtalálhatók a flavonoidok, ásványi anyagok, a C-vitamin. Kitűnő vértisztító, A-vitamin tartalma pedig kifejezetten segíti a szem egészséges működését.

4) Eper: Vértisztító hatású tavaszi gyümölcs, szépen méregtelenít, védi a bőrt. Szintén sok C-vitamint tartalmaz, ami valóságos felüdülés a sejteknek.

5) Ribizli: Tudtad, hogy 100 g ribizliben 30-40 g C-vitamin található? A B-vitaminok, ásványi anyagok mellett flavonoid- és béta-karotin tartalma különösen jót tesz a szemnek.

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

 

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.