Neked sikerül a szíveddel figyelni?

szivkavics.jpgVajon oda tudunk figyelni a másikra? Nem arra a fajta odafigyelésre gondolok, amikor úgy teszünk, mintha figyelnénk a másikra, amikor szinte üveges tekintettel nézünk a másik szemébe, vagy inkább úgy mondanám, hogy nézzük a másikat, de nem látjuk. Még az is előfordulhat, hogy a tekintetét sem keressük. Nem látjuk, nem érezzük, hogy mi zajlik benne, hogy min megy keresztül.

Ezt a számunkra kellemetlen érzést sokan már kisgyermekkorukban megismerik. Hány és hány kisgyerek fogalmazza meg a beszélgetésünk során, hogy sokszor arra vágyik mindössze, hogy amikor mesél apának vagy anyának, ők közben ne a telefonjukat nézegessék, lopva se pillantsanak a televízióra, hanem figyeljenek oda rá! Hányan vagyunk úgy időnként, hogy ha egy beszélgetés alkalmával abbahagynánk a mondanivalónkat egy mondat közepén, a beszélgetőtársunk észre sem venné?!

Amikor őszinte érdeklődéssel, kíváncsisággal fordulok a másik felé, ez nem történhet meg. Ilyenkor nemcsak a fülem nyitom ki, hanem a szívem is. Nyitottan, ítélkezések nélkül igyekszem hallgatni és odafigyelni a másikra. A szívemmel is hallgatom, érzem. Legfőként azzal hallgatom és érzem - szívvel-lélekkel. És sokszor nem is kell válaszolni, reagálni, hanem elég a meghallgatás, az odafigyelés! Ez nem kerül semmibe, viszont mindenki gazdagabbá válik tőle, általa!

Még több, testet-lelket segítő tippért iratkozz fel hírlevelünkre:
* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat

 

Olvasd el a hasonló témájú írásaimat is:

A pillanat varázsa

6 tipp, hogyan növeld gyermeked önbizalmát

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Egészséges test és lélek

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.