Természetes bőrápolás babamódra 1.

kukucsbaba.jpgA babák, gyermekek érzékeny bőrének ápolása különleges figyelmet érdemel. A pihe-puha, illatos bababőr könnyen kipirosodik, különösen a hajlatoknál. Már az első pillanatoktól kezdve érdemes ezen a téren is a természetességre törekedni. Lássuk, mivel ápolhatjuk babáink bőrét!

Bőrápolás belsőleg

A bababőr ápolása is belülről kezdődik, azaz nem mindegy, hogy mit és mennyit eszik, iszik a baba. A kicsiknek testsúly kilogrammonként 150 ml folyadékra van szükségük. Ha van rá mód, ezt a mennyiséget az anyatej fedezi. 6 hónapos kor alatt a szilárd táplálék nagyon megterhelné az emésztőrendszert. A hozzátáplálás időszakában, tehát nagyjából 6 hónapos kortól 5-8 dl folyadék fogyasztása javallott: anyatej, tápszer, forralt víz, hígított gyümölcs- és zöldséglé, cukormentes tea.

Bizonyos vitaminok belülről segítik a bőr egészségét:

- A-vitamin: Ez a zsírban oldódó vitamin regenerálja és rugalmassá teszi a száraz, repedezett bőrt; meggátolja a káros UV‑sugarak okozta ráncosodást. Megtalálható például a sárgarépában, sárgadinnyében, sütőtökben, tojássárgájában.

- D-vitamin: Erősíti a hajat és a körmöket, valamint a bőr védőköpenyét. Napfény hatására a szervezetünk maga termeli ezt a zsírban oldódó vitamint, ám a babákat még nem szabad napoztatni. Megtalálható a tojásban, tejtermékekben, halmájolajban.

- E-vitamin: A szintén zsírban oldódó E-vitamin hidratál, lassítja a bőr öregedését, segít a gyulladáscsökkentésben, javítja a bőr nedvességtartalmát, támogatja a sejtek újraképződését. Természetes forrásai: hüvelyesek, búzacsíra, napraforgó, dió, mandula, mogyoró, spenót, növényi olajok.

gyumolcsosgyermek.jpgFontos a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás. Érdemes mindig az aktuálisan termő zöldségek, gyümölcsök között válogatni.

Érdekelnek további természetes tippek, ötletek, tanácsok

Kövess a Facebookon is: Természetes egészség kismamáknak

A folytatásban a külsőleg történő természetes bőrápolásra adok majd javaslatot. Addig is olvasd el a gyermekekkel kapcsolatos egyéb írásaimat:

6 tipp, hogyan növeld gyermeked önbizalmát

Figyelsz rám? - A minőségi idő

Lista: Mi jobb a büntetésnél? - 21 jó tanács

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Egészséges test és lélek

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása