(T)együnk az egészségünkért!

reggeli.jpgLegyen szó akár munkáról, tanulásról, alkotásról, a koncentráció fontos a jó teljesítményhez. Véleményem szerint a jó minőségű, finom reggeli megalapozza a napot. Kell az indító energia a naphoz, ezen kívül a reggeli fokozza az anyagcserét. Így kiegyensúlyozottabban, derűsebben indul a nap. A napi rohanás közepette időnként valóban nehéz beiktatni az étkezést. A napi többszöri étkezést tartom egészségesnek, alkalmanként inkább kevesebb étel fogyasztásával.

Nagyon jó lehet a napi ötszöri étkezés, ebből 3 főétkezés, 2 pedig köztes étkezés. Ilyenkor is és reggelire is célszerű lassan felszívódó szénhidráttartalmú ételeket fogyasztani, mert azok fokozatosan emelik meg a vércukorszintünket, miközben folyamatosan ellátják a szervezetünket energiával.

Mit fogyasszunk két főétkezés között?

- csonthéjas gyümölcsöket, pl. diót, mandulát, kesudiót – ezeket össze is keverhetjük, sőt, néhány szem goji bogyót is tehetünk közé

- natúr joghurtot, amit ízesíthetünk idénygyümölccsel, különféle magokkal, pl. puffasztott amaránttal

- goji bogyót

- gyümölcsöt, zöldséget

- teljes kiőrlésű kekszet, tallért

- néhány szem aszalt gyümölcsöt

- néhány falatnyi jó minőségű étcsokoládé

almagerezdek.jpg

A fenti rágcsálnivalók megmentenek minket a kínzó éhségérzettől. Természetesen ne feledkezzünk meg a kellő mennyiségű, jó minőségű folyadék fogyasztásáról sem. Ez szintén ad egyfajta telítettségérzetet.

További, testet-lelket segítő tippekért, gondolatokért kattints IDE!

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a zárt Facebook csoportomhoz: Egészséges test és lélek

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.