Ízelítő a virágkonyhából 2.

ehetovirag.jpgAhogy ígértem, íme az ehető virágok birodalmába tett utazásunk folytatása. Sokféle virág él körülöttünk, melyekről talán nem is sejtjük, hogy ehetők. Ha megkóstoljuk, rájöhetünk, hogy egy-egy ételt mennyire fel lehet dobni virágszirommal, levélkével. A cikksorozat második részében a rózsa és a százszorszép kerül terítékre.

A rózsa a virágok királynőjének is nevezhető a maga pompájával. Színeivel, illatával elkápráztatja az érzékszerveinket. A rózsát már az ókori kínaiak is termesztették. A friss rózsaszirmok bátran rászórhatóak salátára, rizottóra. Pikáns, édeskés ízt kölcsönöz az ételnek. A rózsából rózsavíz vagy akár rózsa szörp is készíthető. A rózsa frissítő hatását a szépségipar is kiaknázza, előszeretettel használja különböző arctonikokhoz, testápoló krémekhez, masszírozó vagy ápoló olajokhoz.

bellisperennis.jpgAz egész nyáron át virágzó, bájos százszorszép apró virágait a hagyományos népi gyógyászat légúti hurutok, májpanaszok, bőrproblémák esetén alkalmazza. A százszorszép így valóban a szépség titkát hordozza magában. Az anyagcserére is jótékony hatást fejt ki, ám nagy mennyiségben fogyasztva hashajtó hatású. Díszíthetünk vele vegyes salátákat, hiszen nemcsak feldobja a látványt, hanem terápiás hatását is élvezhetjük. A gyermekek biztosan, de talán még a felnőttek is elolvadnak a látványtól, ha a százszorszép virágbimbóit forró levesre szórjuk és a meleg hatására néhány pillanat alatt kibontják szirmaikat. A gyönyörködés után a virágokat is bátran kanalazzuk be a levessel együtt!

Salátaként nyersen fogyasztható a sarkantyúka, az ibolya is. Amennyiben idegenkedünk az elfogyasztásuktól, de a fantáziánkat mégis megmozgatták ezek a szép, színes virágok, akkor használjuk a tányérok, poharak, asztal díszítésére!

Az első részt itt találod: Ízelítő a virágkonyhából 1.

Ha szeretnél még tájékozottabbá válni a gyógynövények és a természetes, szelíd gyógymódok világában, kérd a hírlevelemet: Kíváncsi vagyok, kérem a hírlevelet

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a zárt Facebook csoportomhoz: Egészséges test és lélek

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása