Mit üzennek a gyógynövények 2015 tavaszán?

biciklisgyogynoveny.jpgGondoltad volna, hogy a gyógynövények üzenhetnek nekünk? Én biztos vagyok abban, hogy igen. Évek óta figyelgetem a környezetemben növő gyógynövényeket, s bizony, az egyes növények — főleg tömeges — felbukkanásából lehet következtetni bizonyos egészségügyi tendenciákra. Hogy az idén mire figyeltem fel? Vajon mire érdemes odafigyelnünk? Olvass tovább, elárulom!

Minden évben tavasztól késő őszig biciklivel sokszor végigjárom a Veszprém–Balatonalmádi–Veszprém távot. Két keréken gurulva van lehetőségem megfigyelni az út mentén növő növényeket. A környékünkön 4–5 évvel ezelőttig alig láttam például apróbojtorjánt, mire egyszer csak egyre több és több tűnt fel. Mivel nap mint nap gyógynövényekkel foglalkozom, tanácsokat adok az érdeklődőknek, észrevettem, hogy ezzel párhuzamosan egyre több embernek van rá szüksége.

Hiszem, hogy a természet nagyon bölcs, és pontosan tudja, mire van szükségünk. Éppen ezért az adott környéken nagy valószínűséggel azok — a sokszor gaznak titulált — gyógynövények nőnek, melyekre az ott élő embereknek szükségük van. Úgy gondolom, a természetnek ezt a gesztusát egyfajta segítségként is felfoghatjuk, s elébe mehetünk egészségügyi problémáknak.

pitypang.jpgAz idei év tavaszán feltűnt a rengeteg pitypang, lósóska és vérehulló fecskefű. Ezek alapján úgy látom, hogy egyre több emésztőrendszeri probléma fordulhat elő, illetve egyre több minden terheli az emberek szervezetét, ami az emésztőrendszerben okozhat panaszokat. Miért ne mennénk elébe azzal, hogy időnként méregtelenítünk, tehermentesítjük a szervezetünket?

A méregtelenítésben, vértisztításban segítségünkre lehet a gyermekláncfű, vagy más néven pitypang. Mi mindenre jó a pitypang?

- vizelethajtásra

- vesekő képződésének megelőzésére

- máj- és epeproblémákra

- gyomorsavhiányra

- kálium pótlására

rumex.jpgA lósóska klasszikusan a hasmenéses panaszok csökkentésére, megszüntetésére használható. A lósóska kis, zörgős, száraz, barnás színű magvait augusztusban szoktuk gyűjteni, antibakteriális hatású. A lósóska gyökere is felhasználható a gyógynövénygyógyászatban, ennek gyomorerősítő, emésztésjavító és hashajtó hatása van.

A vérehulló fecskefű barnás tejnedvét, ami a növény megtörésekor serken ki, nagyszerűen használhatjuk szemölcs gyógyítására, mivel gátolja a sejtosztódást. A friss nedvvel kell bekenni a szemölcsöt, ami néhány hét után szépen gyógyul.

verehullo.jpg

Ha szeretnél még tájékozottabbá válni a gyógynövények világában, kérd a hírlevelemet: Kíváncsi vagyok, kérem a hírlevelet

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: www.facebook.com/Biotitok

Csatlakozz a zárt Facebook csoportomhoz: Egészséges test és lélek

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.