Tavaszi nagytakarítás testileg-lelkileg

krokuszok.jpgTavasz – napsütés, lazább ruhák, több mosoly, kirándulások, madárcsicsergés, ébredezés, újjászületés. A természet felébred téli álmából, megrázza magát, megújul, kiszínesedik. Vegyük fel mi is a természet ritmusát, s hagyjuk, hogy egy kicsit újjászülessünk. Hogyan? Olvass tovább!

A természet ritmusára hagyatkozva könnyebben élhetjük a mindennapjainkat. A téli szendergés után, a tavaszi időszakban pontosan itt az ideje annak, hogy magunk mögött hagyjuk azokat a testi-lelki szokásainkat, amik lenyomhatnak minket. Méregtelenítsük testünket-lelkünket! Salakanyagok nemcsak a testünkben halmozódhatnak fel, hanem a lelkünkben is: fájdalmak, sérelmek, megbántódások, szomorúság, tehetetlenség, gyűlölet és még sorolhatnám. Nem kötelező ezeket magaddal cipelned, mint egy kövekkel megrakott hátizsákot, ami hol itt nyom egy kicsit, hol ott húz egy kicsit, sehogy sem jó igazán.

Időnként én is hasonlóan érzek, s van egy-két trükköm, amiket be tudok vetni annak érdekében, hogy jól érezzem magam a bőrömben.

1. A szervezet tehercsira.jpgmentesítése

Tavasszal és nyáron könnyebb megszabadulni minden olyan salakanyagtól, amely terheli az emésztőrendszert. Az útifű maghéjjal végzett 2,5-3 hetes kúra hatására a szervezeted biztosan fellélegzik.

2. Finom és egészséges ételek

A természetes ízű és jó minőségű ételek, italok hozzájárulnak a szervezet egészségesebb rezgésszintjéhez: idénygyümölcs, zöldség, otthon csíráztatott csírák, olajos magvak.

3. Mozgás

Eleinte talán nehéz elkezdeni, de az első néhány perc után már határozottan lehet érezni a boldogságszint emelkedését, a belső nyugalmat, a feszültségoldást.

4. Vértisztítás

A gyógynövények áldásos hatását a tavaszi takarítás során is kiaknázhatjuk. Nagyon jó vértisztító a diólevél, a csalánlevél, a gyermekláncfűlevél, a tyúkhúr. Fontos a folyadékfogyasztás!

megkonnyebbules.jpg5. Lélektisztítás

Nemcsak a lakást kell időnként kiszellőztetni, hanem a lelkünket is, hogy új erőre kapjon. Adódhat olyan élethelyzet, gondolat, amit nemigen tudunk megosztani másokkal. Én ilyenkor írok, írok és írok. Kiírom magamból a gondolataimat, a nehézségeket (amikről tudom, hogy a fejlődésemet szolgálják, de megélni nem könnyű ezeket az időszakokat). Megdöbbentő, micsoda összefüggésekre szoktam rálátni ennek a segítségével. S persze nem őrizgetem az irományokat, hanem elégetem őket, hadd járjon át mindent a tűz tisztító ereje!

Ha kíváncsi vagy további testet-lelket segítő ötletekre, kattints IDE!

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Egészséges test és lélek

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása