Tea és jelenlét

teajelenlet.jpgSokan csak végigrohannak az életükön. Nem lassítanak le, hogy élvezzék egy kicsit az utazást, hogy megpihentessék a szemüket és lelküket egy-egy apró szépségen. Az apró szépség lehet egy mosoly a másik ember arcán, egy bimbózó virág, a napsütés.Te észreveszed ezeket? Brian Weiss Lélektársak című könyvében megfogott egy történet, ami a tea és a jelenlét összefonódásáról szól. Hogyan segíthet egy csésze tea megélni a pillanat varázsát? Mi köze a teának a jelenlét megéléséhez?

Thich Nhat Hanh, a vietnámi buddhista szerzetes-filozófus ír arról, hogyan élvezhetjük legjobban, ha egy csésze finom tea kerül elénk. Az embernek tökéletesen a jelenbe kell helyezkednie, hogy maradéktalanul átélje a teában rejlő örömet. Kezünk csak a jelenben érzi a csésze kellemes melegét. Csak a jelenben élvezhetjük az illatot, az ízek harmóniáját. Ha az ember a múlton borong vagy a jövő miatt aggodalmaskodik, teljesen lemarad a tea élvezetének élményéről. Egyszer csak azt veszi észre, hogy a csészéje üres. Ugyanúgy van az élettel is. Aki nem él tökéletesen a jelenben, mire körülnéz, már vége is az egésznek, és ő kihagyta az illatok, a harmóniák, a szépség élvezetét. Azon veszi észre magát, hogy elrohant mellette az élet."

További, testet-lelket segítő tippekért, gondolatokért kattints IDE!

Olvasd el a hasonló témájú bejegyzésem:

10 tipp a belső békéért

Meditáció gyerekeknek? - Igen!

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a zárt Facebook csoportomhoz: Egészséges test és lélek

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.