Kitűnő olaj: kendermagolaj

kendermag.jpgSzeretem a különféle olajokat fogyasztani is, ajánlani is a hozzám fordulóknak, mert teljesen természetesek, nem tartalmaznak hordozó- és adalékanyagokat. A mostanában reneszánszát élő kendermagolajról lesz szó, ami – előre bocsátom –, nem tartalmazza a bódító hatású THC hatóanyagot A mélyzöld színű, friss fű illatú kendermagolaj több jó tulajdonsággal rendelkezik, mint azt talán elsőre gondolnád.

A kendermagot az ember az ősidők óta termeszti, korábban az alapvető táplálékok közé tartozott, a gyógyító hatása hosszú ideje ismert. A kendermagból nagyon értékes olaj sajtolható ki, amely a szervezetünk számára roppant hasznos anyagokat tartalmaz. Itt főleg az esszenciális zsírsavakra kell gondolni, melyek megtisztítják az érfalakat a lerakódásoktól, segítik az emésztő- és az immunrendszer egészséges működését.

kendermagolaj1.jpgA kendermagolaj csodás hatásai:

- omega-3, omega-6 és omega-8 zsírsavtartalmánál fogva segíti a szív működését

- gamma-linolénsav tartalma az a hatóanyag, ami támogatja az immunrendszert

- segíti a máj működését, így normalizálhatja a koleszterinszintet

- segíti az anyagcsere-folyamatokat

- a fogyókúrás étrendbe, életmódba beiktatva nyugtatja a gyomor nyálkahártyáját, mivel egy vékony réteget képez rajta, így csökkenti az éhségérzetet, fokozza a zsíranyagcserét

- segít megelőzni a vérrögképződést, meggátolja a vérlemezkék letapadását, a plakkok keletkezését

- segíti az agyi folyamatok egészséges működését

- csökkenti a vérnyomást

- gyulladáscsökkentő ízületi gyulladás, húgyhólyaggyulladás, pikkelysömör, fekélyes vastagbélgyulladás és más bélgyulladások esetén

- fájdalomcsillapító hatású, így például alkalmazható menstruáció előtt megjelenő izomfájdalmak, cukorbetegség, illetve ízületi gyulladások során felbukkanó idegbántalmak esetén

- a bőrre fiatalító, megújító hatással bír

- emeli a szervezet általános energiaszintjét

Hogyan fogyaszd?

Egy teás- vagy evőkanál kendermagolajjal meglocsolhatod az ételedet, belekeverheted az italodba is, vagy étkezés után önmagában is elkortyolgathatod. Főtt, párolt zöldségekhez, salátákhoz kitűnő választás!

További hasznos tippekért, ötletekért kattints IDE!

Olvasd el a hasonló témájú bejegyzéseimet is:

Agyserkentő csemegék

Diószüret

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: www.facebook.com/Biotitok

Csatlakozz a zárt Facebook csoportomhoz: Egészséges test és lélek

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása