Tisztulás kakukkfűvel
Az inhalálás jótékony hatása a szervezetünkre

gozoles.jpgHa téged is kínoz valamilyen felső légúti fertőzés, köhögsz, náthás vagy, akkor próbáld ki az inhalálást! Mi is pontosan ez a terápia? Hogyan inhalálj? Olvass tovább, mert még gyógynövény ajánlást is kapsz tőlem!

Az inhaláció szó jelentése 'belélegzés', 'belélegeztetés'. Az inhalálás egy természetes terápia, amelyet sikerrel alkalmazhatsz légúti gyulladások esetén. Gőzöléskor célzottan az alsó- és felső légutakat veszed kezelésbe.

Mik az inhalálás előnyei?

- a hatóanyag a célzott területre jut el elsősorban

- gyorsan kifejti a hatását

- nincs mellékhatása (eltekintve természetesen az egyéni érzékenységtől)

- nem halmozódik fel méreganyag sehol sem a szervezetben

- közben ellazulsz

Hogyan inhalálj?

Lehet inhalátorral is belélegezni a gyógyító hatású gőzt, ám folyamodhatsz nagyanyáink bevált praktikájához, azaz forralj fel kb. fél liter vizet és tegyél bele 1-1 evőkanál kakukkfüvet és/vagy kamillát. Lefedve hagyd állni 5-10 percig, majd amikor már nem égetően forró a gőz, borulj fölé úgy, hogy egy törülközővel beborítod a fejed. Ügyelj rá, hogy a finom, meleg gőz sehol se tudjon kiszökni. Ne csak az orrodon, hanem a szádon keresztül is lélegezd be az illóolajos gőzt!

kakukkfucsokor.jpgMiért éppen kakukkfűvel inhalálj?

A kakukkfű képes legyőzni a vírusokat, baktériumokat, gombákat, így fertőtleníti a szervezetet. A kakukkfű nem szárítja a nyálkahártyát, így arc-, homlok-, orrüreggyulladásnál is beválik, megindítja a letapad, gyulladt nyákot. A kakukkfűvel ellentétben a kamilla erősen szárítja a nyálkahártyát, így azt nem javaslom az említett üreggyulladásoknál. Az elmúlt években számtalan pozitív visszajelzést és köszönetet kaptam a kakukkfüves gőzölés ajánlásáért, mert sokkal hatékonyabbnak, erőteljesebbnek bizonyul.


Extra tippem: a még biztosabb és gyorsabb gyógyulás érdekében egy csepp teafaolajjal megbolondíthatod a teát.
 

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Csatlakozz a zárt csoportomhoz: Energy Klub Balaton

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

 

 

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása