Finom gyógyteák a téli hónapokra

MelegTea.jpgÚgy érzed, hogy a hideg, nyirkos levegő megviseli a szervezeted? Szeretnél olyan receptet alkalmazni, amivel megelőzheted a bajt, ha pedig már bekövetkezett, akkor a szervezeted könnyebben leküzdi a kórokozókat? A cikkben ilyen gyógynövény ajánlásokat találsz, úgyhogy ne habozz, olvass tovább!

echinacea.jpgA hűvösebb idő egyre több embert ösztönöz arra, hogy a szomját egy-egy bögre meleg, finom teával oltsa. Ez különösen igaz akkor, ha utolér minket a nátha, a torokfájás, esetleg köhögés. Nemcsak a gyógynövényekben található hatóanyagok segítik a gyógyulást, hanem maga a meleg érzete is, ahogy átjárja a testünket. A természet ontja azokat a gyógynövényeket, amiket biztonsággal lehet alkalmazni az őszi-téli meghűléses időszakban. Ilyen esetekben sem mindegy azonban, hogy milyen ízű teát iszunk, hiszen ha kellemes ízű a folyadék, sokkal könnyebben fogyasztjuk. Amikor célzott problémára teát javaslok érdeklődőknek, gyakran azt a kérdést teszik föl elsőként, hogy: „Milyen ízű lesz ez a tea?” Igyekszem mindig 1-2 olyan gyógynövényt belecsempészni a keverékbe, ami a jótékony hatásán túl ízesíti is a teakeveréket. Ilyen célra bármilyen teakeverékhez bátran hozzáadható a citromfű.

Általánosan erősítő gyógynövények

Egészséges szervezet esetén megelőzésként a következő teafüvekből készített napi 1-2 bögrényi tea elfogyasztása szépen erősíti a szervezet ellenálló-képességét: kakukkfű, bazsalikom, bíbor kasvirág, bodzavirág. A felsorolt gyógynövények vírus- és baktériumellenes hatásúak, a kakukkfű ezeken kívül a gombákkal is felveszi a kesztyűt. Meleg szívvel ajánlom még a hársfavirág, csipkebogyó, orvosi zsálya teát.

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása