Meditáció gyerekeknek? - Igen!

Meditáció.jpg„Ha a világon minden 8 éves gyereket megtanítanánk meditálni, egy generáción belül eltűnne az erőszak a Földről.”(Dalai Láma)
A meditáció, a relaxációs gyakorlatok csodálatos lehetőségek, hogy a gyermekek megtanulhassák kezelni az életükben felbukkanó nehéznek érzett helyzeteket.

Ha megtanítunk nekik ilyen technikákat, akkor segítünk felszabadítani a képzeletüket, oldani a szorongásaikat és a feszültséget. Így már gyerekként sokkal összeszedettebbé és kiegyensúlyozottabbá válhatnak. A tanulásmódszertan foglalkozásokon is szoktunk a gyerekekkel akár csak néhány perces relaxációs, vizualizációs gyakorlatokat végezni, és igazán nagyszerű élményekről számolnak be a fiatalok. Volt, aki elmesélte, hogy ennek köszönhetően ma már nem rágódik annyit egy egy helyzeten, hanem könnyebben elengedi a dühét, a feszültségét. Más gyerkőc arról számolt be, hogy már kevésbé izgul feleléskor vagy dolgozatíráskor. Azt gondolom, ezek igazán nagy eredmények!

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.