Természetes antibiotikum és csodaszer: propolisz

 

Propolisz.jpg

Tudtad, hogy Arisztotelész "a fák könnyének" nevezte a propoliszt? Nem véletlen, hiszen a fák nedvét alakítják át a méhek. A ragacsos, sárgásbarna színű anyagot a méhek főleg a fekete nyárfa és a fűzfa rügyeiről gyűjtik be, viasszal összedolgozzák, s a kész propoliszt (méhszurkot) a kaptárak tömítésére, fertőtlenítésére használják.
Nekünk, embereknek miért jó a propolisz?

Általánosan jól hat minden szervrendszerünkre, erősít, regenerál, frissít, tisztít, fertőtlenít. Külsőleg használhatjuk nehezen gyógyuló sebekre, horzsolásokra, vágásokra, gyulladásokra. Belsőleg szépen gyógyítja főleg a légúti fertőzéseket, a húgyúti problémákat, de csökkenti a vérnyomást is.

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.