Agyserkentő csemegék

Reggeli.jpgLegyen szó akár munkáról, tanulásról, alkotásról, a koncentráció fontos a jó teljesítményhez. Ha a gondolataink nem kalandoznak el, könnyebben érünk el sikerélményt is.

Véleményem szerint a jó minőségű, finom reggeli megalapozza a napot. Kell az indító energia a naphoz, ezen kívül a reggeli fokozza az anyagcserét. Így kiegyensúlyozottabban, derűsebben indul a nap.

Összegyűjtöttem néhány agyserkentő ételt, amik segíthetik a koncentrációt.

Teljes kiőrlésű gabonák

A teljes kiőrlésű gabonákból – zab, árpa, búza - készült ételek lassan emelik meg a vércukorszintet, így folyamatosan biztosítják az energiát. Fogyaszthatod pehelyként, müzliben vagy kenyérben. Egyél hozzá bátran gyümölcsöt, például fekete szedret, áfonyát, melyek jó erős antioxidáns hatásúak.

Tojás

A rendszeres tojásfogyasztás is segíti az egészséges szellemet és testet. A benne található esszenciális zsírsavak, a B-vitamin, a szelén és az agytevékenységet segítő kolin jó hatással van a koncentrációra, a memóriára. A tojás kitűnő fehérjeforrás is. Egy szelet teljes kiőrlésű gabonából készült kenyérrel remek reggeli.

Dió.jpgCsonthéjas magvak

Dió, mandula, kesudió, pisztácia – mind-mind energiát adnak és jókedvre hangolnak. Bátran csemegézz ezekből napközben is, gyermekednek is csomagolhatsz belőlük az iskolába. Praktikusan egy kis dobozkában viheti magával, s néhány szem aszalt gyümölccsel vagy goji bogyóval feldobhatod az ízét és a hatását is.

Érdekesség: a dióbél ránézésre nagyon-nagyon emlékeztet az agyra, a természet bölcsen megmutatja, mire van jó hatással ez a csonthéjas gyümölcs.

Natúr joghurt

Natúr joghurtba keverj vitamindús gyümölcsöket, s akár bolondítsd meg egy kis mézzel is! Ezzel a reggelivel biztosan jól indul a napod, de akár napközben is fogyaszthatod.

Sajtok

A nem túl zsíros sajtok egy kis gyümölccsel együtt fogyasztva szintén nagyszerű csemegét jelentenek. Akinek a szervezetében túlzott mértékben elszaporodtak a gombák, az mindenképpen kerülje a penészes sajtokat.

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása