Allergia? - Volt, nincs!

A természet újjáéledésekor tavasszal, majd a nyári melegben egyre több virág, fa- és fűféle indul virágzásnak. Szinte napról napra növekszik azok száma, akik valamire érzékenyek, allergiásak. Talán Te is küszködsz időnként az allergiás tünetektől: vizes orrfolyás, tüsszögés, torokviszketés, szemkönnyezés, szemviszketés?

Fűben-fában orvosság – s ez igaz az allergia estében is! Olvass tovább, hogy megtudd, mik segíthetnek! Figyelem, nem csak gyógynövényekről lesz szó!

Gyakorló fitoterapeutaként ajánlom, hogy az allergia kezelésének egyszerre többféle módszerrel lássunk neki. A természetes módszerek, terápiák szépen támogatják és kiegészítik egymás hatását, azaz szinergisták, így lehet a legjobb eredményt elérni.

1. A pozitív hozzáállás

Higgyünk a gyógyulásban! Higgyük el azt, hogy igenis „megúszhatjuk” az allergiás tüneteket! A hit nagyon-nagyon fontos része a gyógyulásnak.

Az allergia kialakulása szoros kapcsolatban áll az immunrendszer érzékenységével, állapotával. A legyengült immunrendszer jó táptalaja bármilyen betegség megjelenésének. A szervezetünk védekező képességét nagymértékben gyengíti a stressz, a harag, a düh, az irigység nem megfelelő kezelése, túlzott megélése. Tehát a mosolygós, bizakodó hozzáállással nagyban elősegítjük a gyógyulást.

2. Gyógynövény terápia

A belsőleg, azaz teaként fogyasztható gyógynövények közül a legerősebb antiallergén hatású gyógynövény a csalán, a cickafarkfű, a kamilla. Ezeken kívül sikerrel alkalmazható a tölgyfakéreg, a diólevél, a mezei zsurló, a citromfű is. A teákat ebben az esetben étkezések után, naponta kétszer ajánlott fogyasztani.

A borsmenta, apróbojtorján, kakukkfű keveréke igen jó roboráló tea, naponta kétszer fogyasztható, étkezés előtt. Ez a teakeverék tisztíja a májat, segíti a máj és az epehólyag működését, támogatja a salaktalanítást, ezáltal erősíti a szervezetet.

3. Étkezés

Allergiában szenvedőknek fontos az állati fehérjék, a hús bevitelének csökkentése, a tej, tejföl, tejszín elhagyása. A fehérje pótolható többek között hüvelyesekkel, szójával, mogyoróval, tökmaggal, burgonyával. Ajánlott továbbá a cukrok, a fehér lisztből készült kenyerek, péksütemények mellőzése. Iktassuk ki az étrendünkből az egészségünkre káros tartósítószerekkel és különböző adalékanyagokkal készült étel- és italféleségeket. A csípős fűszereket helyettesítsük inkább az enyhébb, zamatos aromájú fűszernövényekkel. Próbáljuk ki bátran a fokhagymát, bazsalikomot, majoránnát, kakukkfüvet, izsópot, fokhagymát.
A koffeint tartalmazó italokat, mint amilyen a kávé, a fekete tea váltsuk fel gyógynövényteákkal, tiszta vízzel, illetve zöldség-, gyümölcslével. A mértéktelenül fogyasztott alkohol és a cukros üdítők sem segítik a szervezet öngyógyító képességeit.

Mikor kezdjük el?

A kúrát érdemes megkezdeni az allergén anyag megjelenése előtt legalább 1,5–2 hónappal. Ha a tünetek már megjelentek, akkor is bátran bevethetők a fent említett módszerek. A szervezetünk támogatását sosem késő elkezdeni!

Türelmesnek, kitartónak kell lenni, hiszen a természetes terápiák, így a gyógynövények is lassabban fejtik ki a hatásukat, mint a mesterséges kemikáliák. Cserébe viszont valódi egészséggel ajándékoznak meg.

Tipp: Akik szeretnének többet tudni a gyógynövényekről, vagy vásárolnának is belőlük, azoknak ajánlom a balatonfüredi Biotitok Gyógytékát.

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása