Egészséges test és lélek

Természetes egészség

Az őszi erdő gyümölcsei: som és kökény

2017. november 14. - Kelemen Lívia

som.jpg

Egy korábbi bejegyzésemben a galagonyával ismerkedhettél meg, most pedig másik két, őszhöz kötődő gyógynövényt mutatok be. Ismerd meg jobban a húsos somot és a kökényt!

Tovább

Izzik a galagonya ruhája

galagonya1.jpgAz őszi színes erdőt járva feltűnhet egy-egy izzó galagonyabokor vagy más, pirosas színben tündöklő gyümölcsbokor. A galagonya tűzvörös színét már Weöres Sándor is megverselte, biztosan több olvasó szinte hallja a ritmusos vers ismerős sorait: „Őszi éjjel izzik a galagonya, izzik a galagonya ruhája. …” A különféle bogyók csábítanak arra, hogy megkóstoljuk őket. Vajon tudod, hogy mi minden jót tartogathat számunkra a galagonya?

Tovább

„Az élet szent fája”: gyógyír a nőknek

Raw aguaje

aguaje.jpg

Földünk bővelkedik gyógyító hatású növényekben. Az amazóniai esőerdő az egyik ilyen kiemelkedő lelőhely. Az ott élő őslakosok ismerik és használják is a környezetükben élő gyógynövényeket. A szépséges buritipálma egyike az ottani csodanövényeknek.

Tovább

A fantasztikus cékla

cekla.jpgErőteljes, jellegzetes ízű a cékla. Én nem is szerettem gyermekkoromban, és felnőttként sem tartozik a kedvenceim közé. Ám a várandósság hónapjai alatt mégis megkívántam, nyilván azért, mert így jelezte a testem, hogy töltsem fel a vasraktáraimat. Az Energy Organic Beta (vöröscékla) pora mellett döntöttem. Jó választás volt!

Tovább

Természetes babaápolás

baba.jpgMivel mi magunk is már hosszú évek óta természetes, vegyszerektől mentes tisztálkodószereket, kozmetikumokat használunk otthon, egyértelmű volt, hogy a kisbabánk sem kaphat mást. Emlékszem, már várandósan határozott elképzelésem volt arról, mivel ápolom majd a kisbabám bőrét. A fiúcska megérkezett erre a világra, a bőre pedig ragyogóan puha és szép. Elárulom a titkunkat. Olvass csak tovább!

Tovább

Miért kezdj el mozogni már ma? – 10+1 indok

tanc_1.jpgSokan sokfélét írtak már arról, miért is jó a rendszeres mozgás. Én most nem általánosságokat fogok leírni, hanem a saját tapasztalataimat. Emlékszem, gyerekkoromban nagyon sokat sétáltunk, jártuk az erdőt a szüleimmel, a nagyszüleimmel. Kamasz koromban elkezdtem heti rendszerességgel járni az uszodába. Igen, időnként fárasztó volt korán felkelni, de már akkor, tizenévesen észrevettem, hogy mozgás után az energiám megsokszorozódott. Az elmúlt években pedig beleszerettem a zumbába, a NIA táncba, de ezek mellett a jóga már évtizedek óta kísér(t)i az utam. Mit ad nekem a mozgás?

Tovább

Frissítő, ellazító Ruticelit

ruticelit.jpgSzeretek benyomások, élmények alapján írni. Éppen ezért, mielőtt nekiláttam e soroknak, elővettem a Ruticelitem, letekertem a kupakját és beleszippantottam. Az Energy Pentagram krémjei közül engem ennek az illata varázsol el legjobban. Kellemes, friss, üde, lazító. Különösen nyáron a tűz elemhez tartozó Ruticelit nagyszerű társunk lehet.

Tovább

Igyunk az egészségünkre!

limonade.jpgA nyári melegben még azok is észreveszik, hogy valamivel több folyadékot kívánnak, akik amúgy nemigen figyelnek oda erre a fontos dologra. Sok felnőtt sem veszi észre, ha szomjas, hát még a gyerkőc, aki belefeledkezik a játékba! Figyeljünk oda rájuk is, gyakran kínáljuk meg őket itókával! A cikkben ötletekkel is szolgálok, hogy milyen finom teákat adhatsz Te is a gyermekednek.

Tovább