Fertőtleníts illóolajjal!

illoolaj_1.jpgFriss, tiszta levegőt szeretnél magad körül? Kedveled a kellemes illatokat? Esetleg még az egészséged megóvására is gondolsz? És mindezt egyszerre? Igen, az illóolajokkal mindezeket egyszerre valósíthatod meg. Én pont ezek miatt is vagyok az illóolajok szerelmese.

Olvass tovább, ha szeretnél megismerni két kellemes, fertőtlenítő hatású illóolajat!

Az őszi-téli idő beköszöntével egyre inkább igyekszem odafigyelni a szobáink levegőjének fertőtlenítésére. A nyirkos, enyhe időben különösen gyorsan és könnyedén elszaporodnak a szervezetünket gyengítő baktériumok, vírusok. Ha te is szereted a természetességet, akkor bátran próbáld ki a fertőtlenítő illóolajakat, melyekkel kellemes illatot is varázsolhatsz!

Mi otthon többféle módon is alkalmazzuk az illóolajokat:

- Illatlámpába csepegtetjük. Ennél különösen szeretem a mécses melegségét, pillanatok alatt bensőséges hangulatot tudok vele teremteni.

- Korábban már írtam arról, hogy megfázáskor mennyire hatásos a kakukkfüves gőzölés. Ezt mi teafaolajjal szoktuk felturbózni. Mivel a teafaolaj nagyon erős, ezért fél liter kakukkfű teához 1 cseppet szoktunk cseppenteni. A többi illóolajból is elegendő néhány – maximum 10 – csepp.

- Ruhák öblítésénél is szoktam használni illóolajat, a kedvem szerint választom ki az illatot.

- Masszázshoz tedd az illóolajat valamilyen hordozóolajba, pl. olíva olaj, szőlőmag olaj, jojoba olaj.  

- Ha fájó testrészt szeretnél beborogatni, akkor 2 dl vízhez adj 8-10 cseppet a megfelelően kiválasztott illóolajból. 

Az én egyik nagy kedvencem a jolly joker levendula. Mindig van otthon, de sokszor még a táskámban is magammal cipelem. Sose lehet tudni… 

Rengetegféle esetben lehet alkalmazni: nyugtató, görcs- és feszültségoldó, kedélyjavító, fertőtlenítő, puffadásra, szapora szívverésre, reumára, rovarcsípésre, égésre, ekcémára, gombásodásra. Nem véletlen mondtam, hogy jolly joker illóolaj. ;) 

koala.jpgA másik nagy kedvencem – különösen mostanában – az eukaliptusz illóolaj.

Mióta beköszöntött az ősz, esténként a párnámra cseppentek 1-2 csepp eukaliptusz illóolajat. Hogy miért?

- fertőtlenít: antivirális és antibakteriális hatású

- szabályozza a vérnyomást

- enyhe fájdalomcsillapító

- tisztítja az elmét, támogatja a koncentrációt

+ én úgy tapasztalom, tisztítja a saját és a minket körülvevő energiákat 

Fontos: Csak minőségi, 100% tisztaságú illóolajat vásárolj, de ez igaz a bázisolajokra is! A minőségi termékek drágábbak, cserébe viszont biztosan érezni fogod a hatásukat és kevesebbet is kell használni belőlük, mint a szintetikus kencékből.

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása