Maca, a perui csodaszer

macapor.jpgAz első csomag maca kibontásakor megcsapott egy igen jellegzetes, erőteljes illat. Kicsit édeskésnek hatott, kicsit hasonlított a pörkölt cikória illatára, kicsit olyan volt, mintha valami odaégett volna a tűzhelyen. Vízzel hígítva enyhébb ízt adott, s mondhatni, hogy nem rossz az íze. Az inkák ginzengjének is nevezett maca valódi energiabomba a testünknek.

maca.jpgA Lepidium meyenii nevű növény összezúzott gyökere a maca. Ez a növény kizárólag a perui Andok zord időjárási körülményei között vadon nő. Az inka őslakosok évszázadok óta csodanövényként tekintenek rá. Valóban kitűnő energetizáló, ezáltal a lelket is segít harmóniába hozni, erősít. 

Maca és a sport

Nagyon sokféle tápanyagot, vitamint tartalmaz, ennélfogva a – divatos szóval élve – „superfood” címkét is megszerezte. Némi túlzással mondhatjuk rá, hogy olyan, mint egy jó multivitamin. Kutatások szerint található benne többek között kalcium, magnézium, foszfor, jód, vas, szelén, cink, B-vitaminok, C- és D-vitamin, béta-karotin, flavonoidok, szénhidrátok, aminosavak. A két utóbbi összetevő hatása különösen jól kiaknázható a sport területén, ugyanis sok-sok energiát biztosítanak, az aminosavak pedig segítik az izomépítést.    

Maca és a hormonrendszer

A maca a hormonrendszert a hipotalamusz és a hipofízis (a hormonrendszer „karmestere”) szabályozásával képes harmonizálni. Erősíti a petefészkeket, a heréket, a mellékveséket, a hasnyálmirigyet és a pajzsmirigyet, azaz a belső elválasztású mirigyeket.

Nők esetében segíti az ösztrogén és a progeszteron szint megfelelő egyensúlyát; férfiak esetében támogatja a tesztoszteron termelődését, a sperma minőségét (a spermiumok minősége és mozgékonysága növekszik), erősíti a libidót (ezt a nőknél is).    

Maca mint adaptogén növény

Az adaptogén növények serkentik az immunrendszert, a szellemi frissességet, segítik a szervezet, a test és lélek alkalmazkodását a megváltozott körülményekhez. Tudni kell róluk, hogy nem hirtelen, hanem lassabban, elnyújtva fejtik ki a hatásukat. Hosszú időn keresztül fogyasztva sem okoz függőséget, hiszen nem terápiás szer, hanem élelmiszer. 

organicmaca.jpgHogyan fogyaszd?

Napi 1 kávéskanálnyi maca port keverj el vízben, vagy bármilyen ivólében, turmixban.

Az Energy kiváló minőségben kínálja nekünk a maca port. Ha úgy érzed, erre éppen szükséged van, akkor szerezd be nálam, a Biotitok Gyógytékában!

További, testet-lelket segítő természetes ötletekért iratkozz fel a Biotitok Gyógytéka hírlevelére:

* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Kövess a Facebookon is: Gólyahír - egészséges baba-mama

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása