Előzd meg a csontritkulást!

blog.jpgSokakat érintő probléma (vagy inkább megoldandó helyzet?) a csontritkulás. Mint minden területen, itt is a prevenció, azaz a megelőzés lebegjen a szemünk előtt! A természet patikája igen gazdagon nyújtja a lehetőségeket, csak éljünk ezekkel!Lássuk, mik lehetnek a segítségünkre?

A nem megfelelő csontsűrűség esetén nemcsak a kalcium pótlásáról kell gondoskodni, hanem a foszfor, magnézium, cink pótlására is érdemes odafigyelni. Sőt, olykor a kovasav pótlása is szükséges lehet. A gyógynövények most is a segítségünkre lehetnek.

Mit miben találhatunk meg?

Kalcium - káposzta, brokkoli, dió, mandula, teljes kiőrlésű gabonák, mákolaj, katángkóró

Foszfor - hüvelyesek, babhéj, lucerna, katángkóró, teljes kiőrlésű gabonák

Magnézium - sötétzöld színű leveles zöldségek, csalán, dió, teljes kiőrlésű gabonák

Cink - fokhagyma, bab, mandula, csíráztatott magvak, teljes kiőrlésű gabonák

Megelőzésre, illetve a csontritkulás kezdeti stádiumában bátran ajánlom fogyasztásra a következő teakeveréket: Csalánlevél, katángkóró és fehérbabhéj keverékéből 1 evőkanálnyit főzzünk 5 percig 3 dl vízbe, majd étkezés előtt kb. 30 perccel kortyolgassuk el. Heti 2-3 alkalommal fogyasztható a tea. Halkan jegyzem meg, hogy katángkóró és a fehérbabhéj bevethető cukorbetegség esetén is.

A gyógynövények, gyógyító fűszernövények, zöldségek, gyümölcsök fogyasztásán túl mozogjunk, mozogjunk, mozogjunk!

További, testet-lelket segítő természetes ötletekért iratkozz fel a Biotitok Gyógytéka hírlevelére:

* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Kövess a Facebookon is: Gólyahír - egészséges baba-mama

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása