Sokakat érintő probléma (vagy inkább megoldandó helyzet?) a csontritkulás. Mint minden területen, itt is a prevenció, azaz a megelőzés lebegjen a szemünk előtt! A természet patikája igen gazdagon nyújtja a lehetőségeket, csak éljünk ezekkel!Lássuk, mik lehetnek a segítségünkre?
A nem megfelelő csontsűrűség esetén nemcsak a kalcium pótlásáról kell gondoskodni, hanem a foszfor, magnézium, cink pótlására is érdemes odafigyelni. Sőt, olykor a kovasav pótlása is szükséges lehet. A gyógynövények most is a segítségünkre lehetnek.
Mit miben találhatunk meg?
Kalcium - káposzta, brokkoli, dió, mandula, teljes kiőrlésű gabonák, mákolaj, katángkóró
Foszfor - hüvelyesek, babhéj, lucerna, katángkóró, teljes kiőrlésű gabonák
Magnézium - sötétzöld színű leveles zöldségek, csalán, dió, teljes kiőrlésű gabonák
Cink - fokhagyma, bab, mandula, csíráztatott magvak, teljes kiőrlésű gabonák
Megelőzésre, illetve a csontritkulás kezdeti stádiumában bátran ajánlom fogyasztásra a következő teakeveréket: Csalánlevél, katángkóró és fehérbabhéj keverékéből 1 evőkanálnyit főzzünk 5 percig 3 dl vízbe, majd étkezés előtt kb. 30 perccel kortyolgassuk el. Heti 2-3 alkalommal fogyasztható a tea. Halkan jegyzem meg, hogy katángkóró és a fehérbabhéj bevethető cukorbetegség esetén is.
A gyógynövények, gyógyító fűszernövények, zöldségek, gyümölcsök fogyasztásán túl mozogjunk, mozogjunk, mozogjunk!
További, testet-lelket segítő természetes ötletekért iratkozz fel a Biotitok Gyógytéka hírlevelére:
Lívia, a te gyógynövényszakértőd
Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu
Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka
Kövess a Facebookon is: Gólyahír - egészséges baba-mama