8 indok, miért szeresd Te is a fahéjat

fahej.jpgFahéj, levendula, kakukkfű - mind karakteres illatú és ízű gyógynövény, melyet valaki vagy szeret, vagy nem. Én nagyon kedvelem a fahéj meleg aromáját, ami az őszi-téli időszakban különösen jót tesz a szervezetünknek. Íme, 8 indok, miért jó nekünk a fahéj. Olvass tovább!

  1. Rendszeres fogyasztás esetén csökkentheti az inzulinszintet.
  2. A fahéj igen erős antioxidáns hatású gyógyító fűszernövény, ennek köszönhetően csökkentheti a gyulladásokat. Akár ízületi gyulladás esetén is bevethető.
  3. Jót tesz a beleknek, ugyanis gombaölő hatóanyagot tartalmaz.
  4. Fahéj illóolaj párologtatásával javíthatjuk a kedélyállapotunkat. Egyes kutatások szerint a fahéj csökkenti a szorongást, növeli az éberséget.
  5. Mivel növeli az éberséget, így a fahéj támogatja az agy működését, stimulálja a gondolkodást.
  6. A fahéj frissítő hatását is élvezhetjük, ugyanis segíthet a kellemetlen szájszag leküzdésében. Antibakteriális hatóanyagainak köszönhetően hozzáadható a fogkrémhez, szájvízhez is.
  7. Meghűlés, torokfájás esetén is ajánlott lehet a fahéj fogyasztása. Keverhetjük a teánkba, vagy kis mézhez is. Szépen fertőtlenít, csökkenti a gyulladást.
  8. A fahéj melegítő hatású a szervezetünkre nézve. Tehát ha fázunk, melegségre vágyunk, jusson eszünkbe a fahéj!

Figyelem: Várandós kismamáknak nem ajánlom a fahéj fogyasztását, alkalmazását!

A havi hírleveleimben is a fentiekhez hasonló tippekkel, trükkökkel igyekszem segíteni, hogy a hétköznapok is ünnepnapok lehessenek. Ha kíváncsi vagy ezekre, akkor iratkozz fel a Biotitok Gyógytéka hírlevelére:

* Kötelező kitölteni
Adatvédelmi szabályzat
Lívia, a te gyógynövényszakértőd

 

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Kövess a Facebookon is: Gólyahír - egészséges baba-mama

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása