Fahéj, levendula, kakukkfű - mind karakteres illatú és ízű gyógynövény, melyet valaki vagy szeret, vagy nem. Én nagyon kedvelem a fahéj meleg aromáját, ami az őszi-téli időszakban különösen jót tesz a szervezetünknek. Íme, 8 indok, miért jó nekünk a fahéj. Olvass tovább!
- Rendszeres fogyasztás esetén csökkentheti az inzulinszintet.
- A fahéj igen erős antioxidáns hatású gyógyító fűszernövény, ennek köszönhetően csökkentheti a gyulladásokat. Akár ízületi gyulladás esetén is bevethető.
- Jót tesz a beleknek, ugyanis gombaölő hatóanyagot tartalmaz.
- Fahéj illóolaj párologtatásával javíthatjuk a kedélyállapotunkat. Egyes kutatások szerint a fahéj csökkenti a szorongást, növeli az éberséget.
- Mivel növeli az éberséget, így a fahéj támogatja az agy működését, stimulálja a gondolkodást.
- A fahéj frissítő hatását is élvezhetjük, ugyanis segíthet a kellemetlen szájszag leküzdésében. Antibakteriális hatóanyagainak köszönhetően hozzáadható a fogkrémhez, szájvízhez is.
- Meghűlés, torokfájás esetén is ajánlott lehet a fahéj fogyasztása. Keverhetjük a teánkba, vagy kis mézhez is. Szépen fertőtlenít, csökkenti a gyulladást.
- A fahéj melegítő hatású a szervezetünkre nézve. Tehát ha fázunk, melegségre vágyunk, jusson eszünkbe a fahéj!
Figyelem: Várandós kismamáknak nem ajánlom a fahéj fogyasztását, alkalmazását!
A havi hírleveleimben is a fentiekhez hasonló tippekkel, trükkökkel igyekszem segíteni, hogy a hétköznapok is ünnepnapok lehessenek. Ha kíváncsi vagy ezekre, akkor iratkozz fel a Biotitok Gyógytéka hírlevelére:
Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu
Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka
Kövess a Facebookon is: Gólyahír - egészséges baba-mama