Áldott reggelek

pillangoreggelben.jpgTalán Te sem gondoltál még bele, micsoda ereje van annak, ha nyugodtan, harmonikusan indul a napod. A reggeled meghatározza az egész napodat, ekkor tudsz felkészülni rá, erőt gyűjteni. Észrevetted már, hogy ha morcosan, nyűgösen keltél, és nem is próbáltál felhangolódni, akkor az egész napod nem úgy alakult, ahogy szeretted volna? Vagyunk így néha-néha, ez természetes, de ne csináljunk belőle rendszert! Egy kis odafigyeléssel Te is tudsz alakítani a reggeleiden, így a napjaidon is.

Ne legyél elszenvedője az életednek, hanem inkább alakítsd Te magad! Amióta tudatosan élem a reggeleimet, én is észrevettem, hogy sokkal energikusabb, nyugodtabb vagyok. A stresszes helyzetek persze jönnek-mennek, de nagyon nem mindegy, hogyan éljük meg ezeket.

Milan Kundera is egyértelműen, markánsan megfogalmazta a véleményét a reggelekről: „Ebben az országban (...) az emberek nem tudják értékelni a reggeleket. A vekker erőszakos hangjára ébrednek, amely úgy vágja ketté az álmukat, mint a fejszecsapás, és azon nyomban belevetik magukat az örömtelen lótás-futásba. Hát mondja, miféle nap lesz az, amelyik ilyen erőszakos módon kezdődik! Mi vár azokra az emberekre, akiket az ébresztőóra minden áldott reggel kisebbfajta elektrosokkal térít magukhoz! Napról napra egyre jobban hozzászoknak az erőszakhoz, és egyre jobban elszoknak az örömtől. Higgye el nekem, hogy az emberek magatartását a reggeleik szabják meg."

Korábban már írtam olyan reggeli szokásokról, amelyekkel áthangolhatod a napindításaidat. Mára már nekem is kialakult egy reggeli rutinom, ami ad egyfajta biztonságérzetet és nyugalmat. Íme, néhány segítség, hogy Te is megtapasztalhasd a reggeli nyugalmat:

- Ébredés után adj hálát azért, hogy kinyithattad a szemed; köszönd meg, hogy egy újabb napra virradhattál! Tedd ezt minden minden áldott reggel (és az áldott kifejezést vedd szó szerint)!

- Kezdd a napot 1-2 pohár langyos vízzel, mert ez felébreszti az emésztőrendszert! Ha gondolod, citromos vizet is ihatsz!

- Végezz néhány egyszerűbb tornagyakorlatot, jógázz! Én reggelente nagyon kedvelem a napüdvözlet nevű gyakorlatsort, ami összehangolja testem-lelkem-szellemem :)

- Igyál egy finom teát, lehetőleg langyosan vagy melegen: zöld teát, vörös teát, vagy gyógynövényekből készült teakeveréket!

- Add meg magadnak a napindító energialöketet, reggelizz! Erre szánj legalább néhány percet!

Ezek után, frissen, energiával telten léphetsz ki az ajtón, és nézhetsz szembe a napi kihívásokkal.

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása