A fehér tea minden évszak teájának nevezhető: bármely évszakban is fogyasztjuk, nagyszerűen erősíti testünket-lelkünket. A kínai császárok az örök élet elixírjének egyik összetevőjét tisztelték benne.
A fehér tea leveleket és rügyeket tartalmaz. A „császári szüretelésnek” nevezett teaszedés alkalmával az első, piciny hajtásleveleket és a friss rügyeket szedik le, a zöld teához hasonlóan ezeket sem fermentálják.
Az ízletes fehér tea a zöld teában található antioxidáns hatóanyag mennyiség dupláját tartalmazza. A zöldesfehér színű tea támogatja az immunrendszert, természetes fluorid tartalmánál fogva óvja a fogak épségét, illetve segít megelőzni a fogkőképződést. Alacsony a koffeintartalma, ám így is szépen segíti a koncentrációt. A fehér tea alacsony nátrium-, ám nagyobb mennyiségű kálium tartalmánál fogva regenerálja az izmokat, támogatja az egészséges izomműködést. Jelentős mennyiségű króm, nikkel, mangán és vas található benne, így cukorbetegség, illetve vérszegénység esetén is javallt a fogyasztása. Az alacsony csersav mennyisége miatt az érzékenyebb gyomrúak is ihatják.
A fehér tea egyik elkészítési módja a következő „szertartás” szerint történhet: először öntsük ki a forró vizet a csészébe, majd tegyük bele a tealeveleket, hogy hozzászokjanak a meleghez. 1 kávéskanál fehér teához 1,5-2 dl víz szükséges. A leforrázás után lefedve hagyjuk állni 5 percig, ezzel el is készült az első forrázat. A második forrázat áztatási ideje már csak 3 perc. Egy adagnyi teát akár 4-5-ször is leforrázhatunk.
Jómagam elbűvölőnek tartom a növények, teák birodalmát. Bízom benne, hogy mostanra már Te is közelebb érzed magadhoz ezt a mesés világot!
További, testet-lelket segítő természetes ötletekért iratkozz fel a hírlevelünkre:
Lívia, a te gyógynövényszakértőd
Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu
Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka
Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Egészséges test és lélek