1. Cukor és minden, amiben előfordul: édességek, üdítőitalok, cukrászsütemények, fagylaltok stb.
2. Finomított szénhidrátok: sütemények, kekszek, chipsek, snackek, gabonapelyhek, fehér kenyér, tészták.
3. Kémiailag módosított mesterséges zsírok: margarinok, vajhelyettesítők, főzőolajok és növényi olajok és az ezekkel készített feldolgozott élelmiszerek.
4. Hiány a jó minőségű húsokból, halból, tojásból, tejtermékből, magvakból és diófélékből származó fehérjékből.
5. Mesterséges kemikáliák: tisztító- és mosószerek, személyi higiénés termékek, falfestékek, tűzálló anyagok, petrokemikáliák, rovarirtók stb.
6. Sugárzás: elektronikus képernyők (TV, számítógép, play station stb.), mobiltelefonok, magasfeszültségű villamosvezetékek, atomerőművek, nukleáris hulladékok.
7. Gyógyszerek: antibiotikumok, szteroidok, antidepresszánsok, fájdalomcsillapítók, tumor ellenes gyógyszerek, antivirális gyógyszerek stb.
8. Friss levegő és fizikai aktivitás hiánya.
9. Napfény hiánya.
10. Baktériumok hiánya, túlsterilizált környezetben élés szoros összefüggésben van a gyenge immunrendszerrel. Az immunrendszernek folyamatos stimulációra van szüksége a környezetben található baktériumoktól.
(Forrás: Dr. Natasha Campbell–McBride MD: GAP-szindróma – Az emésztés és a pszichológia kapcsolata. Reneszánsz Könyvkiadó Kft. 2011.)
Ha érdekelnek a természettel összhangban működő természetes módszerek és gyógymódok, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre:
Lívia, a te gyógynövényszakértőd
Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu
Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka
Csatlakozz a Facebook csoportomhoz: Egészséges test és lélek