Vegyszermentes házi dezodor

hazidezodor.jpgNem mindegy, mit kenünk magunkra, hiszen egy vegyszerektől hemzsegő krém használata tönkreteheti az egészségünket. A bőrön keresztül pillanatok alatt felszívódnak a hatóanyagok, így ha tehetjük, használjunk minél tisztább, vegyszermentes kozmetikumokat. A beszélgetések során többekkel szóba kerül az alumíniumtól és egyéb vegyszerektől mentes izzadásgátló dezodor. Íme egy könnyen elkészíthető, amolyan "csináld magad" recept:

Keverj össze 1 evőkanál szódabikarbónát 1 evőkanál kukoricakeményítővel. Adj hozzá 2 evőkanál olvasztott kakaóvajat, valamint 1-2 E-vitamin kapszula tartalmát vagy 1 kávéskanál búzacsíraolajat. Keverj hozzá 1-2 csepp illóolajat, pl. levendulát, vagy antibakteriális hatású teafát. Töltsd a keveréket tiszta tégelybe. A szódabikarbóna szagtalanít, míg a kakaóvaj és az E-vitamin táplálja a bőrt, és megvédi a szódabikarbóna enyhén lúgos kémhatásától. Az illóolajok a verejtéket lebontó – és így kellemetlen szagúvá tevő – baktériumok ellen hatnak.
Az E-vitamin kapszula helyett olívaolajat is tehetsz bele. Én otthon így készítem el. Ez az alaprecept egy kemény állagú krémdezodort ad.
Bátran ajánlom, hogy próbáld ki, mert tényleg nagyon jó!

Ha szeretnél még több praktikát megismerni a természetes gyógymódokkal és szépségápolással kapcsolatban, akkor kattints IDE!

Olvasd el a hasonló témájú bejegyzéseimet is:

Természetes bőrradír: luffa

Hogyan legyen szép a bőröd télen is?

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

További hasonló témájú cikkekért, ötletekért kattints: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

Csatlakozz a zárt Facebook csoportomhoz: Egészséges test és lélek

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása