A 6+1 leghatékonyabb vízhajtó

Szeretnéd kíméletesen méregteleníteni a szervezeted? A lehető leggyorsabban akarsz megszabadulni a felesleges víz okozta plusz kilóktól?

Szervezeted méregtelenítését nemcsak szigorú — és valljuk be, sokszor nehezen betartható – böjtnapok beiktatásával végezheted el. Már azzal is sokat tehetsz, ha a káros salakanyagok és bomlástermékek eltávolításában speciális, vízhajtó herbateákkal segítesz a vesédnek.

A vízhajtó gyógynövények titka

A vízhajtó növények jelentősége abban rejlik, hogy képesek kiegészíteni vagy akár helyettesíteni azon szintetikus gyógyszereket, melyek a szervezetben felgyülemlett — végtagduzzadást, ödémákat, puffadást, ezáltal pedig mozgásszervi, vérnyomás- és szívproblémákat okozó — felesleges víz eltávolításáért felelősek.

A vizelethajtó gyógynövények átmossák, tisztítják és gyógyítják a veséket, a felesleges víz kiürítésével megszabadítanak a plusz kilóktól, mindemellett antibakteriális hatásúak, megóvnak a fertőzésektől, és meggátolják a gyulladások kialakulását is.

Petrezselyem

Az intenzív aromával megáldott növényke értékes illóolajokat és flavonoidokat tartalmaz, így antioxidáns hatású, nem utolsósorban pedig — illóolaja révén — erőteljes vizelethajtóként funkcionál. Már akkor is hatásos, ha nyersen rágcsálod, vagy ételízesítőként használod.

Aranyvesszőfű

Az aranyvessző főbb hatóanyagai a szaponinok, a flavonoidok és az illóolaj. Az aranyvessző teaként való fogyasztása serkenti a veseműködést, mintegy ingerli a vesét, ezért ödémásodás és vesekő ellen is hatékony orvosság.

Lestyán

A jelentős illóolaj-tartalommal rendelkező fűszer- és gyógynövény kiválóan alkalmas a vesekő és a vesehomok megelőzésére, továbbá hatékony kiegészítője lehet a salaktalanító, méregtelenítő kúráknak. Fontos azonban tudni, hogy a húgyutak akut gyulladásai, valamint áldott állapot esetén nem javallott.

Tarackbúza

Kevesen tudják, hogy a leginkább kellemetlen gyomnövényként ismert zöld fűfélét a fitoterápia is képes eredményesen használni. A tarack gyöktörzséből készült tea nemcsak kiváló roboráló hatásáról ismert, de vizelethajtó tulajdonságait is kihasználhatod egy-egy méregtelenítő, salaktalanító kúra során.

Nyírfalevél

A főleg flavonoidokat, szaponinszerű anyagokat, aszkorbinsavat, nyomokban pedig illóolajat tartalmazó apró zöld levélke szinte elengedhetetlen kiegészítője a salaktalanító, vértisztító kúráknak. Teaként más vizelethajtó növényekkel együtt, de önmagában is igen hatékony.

Mezei zsurló

Amellett, hogy a mezei zsurló közismert vérzéscsillapító, sebgyógyító és gyulladásgátló hatásáról, teaként való fogyasztása a vértisztító, vízhajtó kúrák egyik legfőbb alkotóeleme. A főként flavonoidokat és ásványi anyagokat — kovasav és káliumsó — tartalmazó növény eredményesen alkalmazható ödémás duzzanatok esetén, illetve a húgyutak gyulladásos megbetegedéseinél. Fontos azonban tudni, hogy vesebetegség esetén az alkalmazása nem javallott.

Az egyes gyógynövényeket az összetevőkkel szembeni allergia, illetve bizonyos betegségek — például krónikus vese- és húgyúti problémák — fennállása esetén nem szabad fogyasztani. Több gyógynövény fogyasztása terhesség, illetve a szoptatás ideje alatt is ellenjavallt.

Tipp: saját teakeverékeim, az Illatos füvek közül a Napsugár teakeverék nagyszerűen tisztítja és erősíti a vesét, energiával tölti fel a szervezetet. A vízhajtó, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő gyógynövényei segítik a húgyúti gyulladás, felfázás kezelését.

Az Illatos füvek teakeverékeket megvásárolhatod a következő helyeken:

Biotitok Gyógytéka – Balatonfüred, Kossuth u. 19.

BalatonÍzlelő – Budapest, Királyi Pál u. 10.

Pörc – Magyar delikát – Balatonkenese, Fő u. 23.

Pörc BUDA - Budapest, Lövőház utca 27.

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Megtalálsz a honlapomon: www.biotitok.hu

Kövess a Facebookon is: Biotitok Gyógytéka

 

Lívia, a te gyógynövényszakértőd

Testet-lelket segítő természetgyógyászati szakmai írásokat, életvezetési tanácsokat, tippeket, recepteket olvashatsz a természetes egészséggel kapcsolatban. A blogban olvasható természetes gyógymódok nem helyettesítik az orvosi diagnózist, javaslatot. Mindenki a saját felelősségére próbálja ki a javasolt recepteket, tippeket. Az írásoknál látható képek forrása: www.pinterest.com/klivia/blog.

Kövess a Facebookon is

Díjat nyert a blogom - Liebster Award 2015

liebsteraward_feherhatter.jpg

Hírlevél - ajándék tanulmány

* Kötelező kitölteni
Az adatkezelési tájékoztatót itt olvashatod

Holisztikus állapotfelmérés

allapotfelmeresbanner.png

A termeszetesegeszseg.blog.hu-n olvasható írások a szerző szellemi tulajdonát képezik, szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján). Azok bármilyen – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Természetes egészség blogról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra történő hivatkozással lehet, kizárólag úgy, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív internetes linkkel hivatkozik a termeszetesegeszseg.blog.hu-ra.

süti beállítások módosítása